A Golden Blog 2006 győzteseinek listája - hvg.hu

2006. 07. 26. hvg.hu

A közönség és a zsűri döntött, íme a Golden Blog idei kategóriagyőztesei. Az olvasók szava döntő volt, a közönségszavazatok ígért súlyozásának köszönhetően szinte majdnem mindegyik kategóriában azok nyertek, akiket a szavazataikat leadó olvasók is a legjobbnak tartottak.

Szórakozás kategória

Zsűritagok: Hírbehozó, Mr.A, Doransky, Kiricsi Gábor, Dzindzisz Magdalena és a közönség háromszoros súlyozással.

1. Sorozataddiktok (ma már Sorozatjunkie)

2. Comment:com és Kultplay

3. Quart  és Inamorati 

(A közönségszavazás eredménye, mely háromszoros szorzóval szerepel a végeredményben:
Sorozataddiktok - 206 szavazat
Comment:com - 163 szavazat
Inamorati - 155 szavazat)

„Könnyed, nyers stílusban írnak egy olyan világról, amit sokáig a bulvárperiodikák saját gyermekének hittünk. Pedig a sorozatfüggők valódi szavazóbázist alkotnak. Nagy szerencse, hogy nem csak az itthon futó sitcomokra koncentrál, ugyanakkor méltatlanul alulreprezentáltak a latin-amerikai sorozatok. Ezzel együtt jó eligazodási pontot nyújt ez a blog, ha függőségünkhöz szeretnénk sorozatot választani. (Hírbehozó a győztesről)

„Elsősorban sixx munkásságát kell kiemelni: nem csak tévésorozatok terén. A Comment bevállalós, sok mindenre reagál, ami a varázsdobozban megütközést keltő, pikírt, bárgyú, ötlettelen. Talán az elsőszámú referenciapont, ha valaki a magyar médiával akar ismerkedni. Erősen ajánlott Magyarországon letelepedni szándékozó messziről jött embereknek. Az indexes hátszél persze kicsit kitolja ezt a blogot a magyar blogoszférából, de ez a rút kiskacsa szerep néha még jól is áll nekik”. (Hírbehozó a Comment:comról)

„A sorozatfüggők blogja éppen időben született. Azért szavaztam rá, mert a szórakoztatóipar azon területére vezet be, amelynek itthon még csak alakulgat a kultúrája. (Jó, tudom, volt a Szomszédok. De nem.) Belsős infók, boszorkánykonyha és mit nézünk majd két év múlva”. (Kiricsi Gábor a győztesről)