Gyorshír: Fotelpatkányok -  Dr. Stein egoblogja

2008. 09. 24. Dr. Stein

Elkészült végre Sixx és Bruti, a két debreceni médiaember rádióműsorának honlapja, a Fotelpatkányok. Sixx a Comment.com és a Hogyvolt blog szerkesztője. Jó fej, annak dacára, hogy az Index külsős munkatársa (ez manapság kínos téma házam táján) és rendkívül ocsmány trágárságokkal kommunikál. Kis előtörténet: a commentesekkel mindig jóban volt netbaráti társaságunk, akiket itt is megtalálsz. Olyannyira, hogy comment.coma néven „rajongói” blogot is készítettünk.

Az idők változnak, a blog törlődött, de igazából soha nem volt okunk megorrolni rájuk. Még riport is készült kettejükkel (pont a fotelpatkányosokkal: Sixx és Bruti mesterekkel (plusz Kiricsivel)) - és most vettem észre - mindkét interjú megtalálható a honlapon. A Fotelpatkányok műsor élőben a debreceni Friss rádión, televíziós sorozatokról szól. Kellemes zenebetéteket és humoros, érdekes szöveget tettek alá. Ajánlom nemcsak sorozatfanoknak. A letöltésen kívül sok más menüpontot is találhattok rajta.

Fórum motort linkeltek be a kapcsolattartásra. Több helyen hangoztattam, hogy a hagyományos fórumtól már elszoktunk kissé és nem „korszerű”. A felületes olvasó nem látja a mainstream témákat és hajlamos elveszni a sok fórum-kategória között. A commentet sokan látogatják, ajánlója kinn van már 8 órája és mégis én vagyok az ötödik regisztrált felhasználó (ha nem számítjuk a tulajdonosokat, a harmadik). Egy kommentelhető blog szerintem népszerűbb lenne.

Betettem a kedvencek közé, de remélem lesz valami irányvonal, ami a már meglévő blogoktól (mármint a C:C és HV) eltérő beszédtémát szolgáltat. Az a fórum halála, ha nem tudjuk, miről essen szó. Addig is sok sikert, és az sem tragédia, ha nem alakul ki közösség, csak puszta letöltőoldal marad. Jó gyors szerver tárolja, 625 kilóval jött le az 1.7 Giga anyag. Blogjaikra visszatérve, a Hogyvolt a már televízióban lement sorozatepizódok leírását tartalmazza. Én az Orion űrhajó kalandjait és a Kemény Zsarukat, MédiaG* pedig a Twin Peaks drámát írogatja.

A comment.com vegyes tartalommal bír. Sixx vezeti a (szerintem) csak sorozatfanokat érdeklő külföldi híreket és nézettségi mutatókat, valamint amihez kedve van. Kiricsi Zoltán magyar vonatkozású médiafanyalgást, aktualitásokat és érdekes televízió-történelmi cikkeket ír, míg a főszerkesztő Szabó Zoltán a politikai jellegű- és botrányhíreket prezentálja. A TV2-nél vélhetően vérdíj van fejére tűzve.